Izbor auto škole za polaganje vožnje

izbor auto skole za polaganje voznje

U prošlosti je posedovanje vozačke dozvole bila prava retkost, ali je danas ima većina, jer je njeno posedovanje postalo potreba. Mnogi poslovi zahtevaju da imate položen vozački ispit, ali i da posedujete sopstveni automobil.

Prilikom izbora auto škole potencijalni kandidati treba da se dobro informišu o školama koje su im u užem izboru.

Potrebno je da proverire nekoliko stvari poput:

  • profesionalnosti instruktora,
  • opremljenosti auto škole i njihov vozni park,
  • iskustva prethodnih kandidata i
  • da li cena polaganja oslikava kvalitet auto škole.

Profesionalnost instruktora

Kada odlučite koju biste auto školu želeli da posetite, odmah proverite kakvi instruktori rade u njoj. Da li imaju iskustva i koliko, da li dobro prenose znanje i da li to rade na pravi način.

Pored znanja veoma je bitan stav instruktora i odnos koji ostvari sa vama kao kandidatom. Bitno je da ne bude negativan i da vas ne zamara temama koje nisu vezane na uspešno polaganje vozačkog ispita.

Bilo bi odlično da znate nekog ko je već polagao upravo u toj auto školi, pa da i od njih dobijete nekoliko informacija o instruktorima i da li se neki posebno ističe kao dobar edukator.

Dok ste u auto školi postavite sva moguća pitanja na koja želite da dobijete odgovore,  a ako odgovori nisu zadovoljavajući, neljubazno su dati i nedovoljno informativni, dobro razmislite da li zaista želite da tu  polažete.

Opremljenost auto škole i vozni park

Zakonom je određeno da auto škole moraju biti adekvatno opremljne kako bi bile u prilici da drže teorijsku obuku. Potrebno je da imaju učionicu opreljenu tablom, projektorom, računarom i edukativnim materijalom.

Prilikom posete pored opremljenosti učionica obratite pažnju i na vozni park škole.

  • Da li u auto školi vode računa o svojim vozilima?
  • U kakvom su stanju automobili, da li su stari?

Ozbiljne auto škole vode računa o svojim vozilima i ulažu u njih. Ovde nije reč samo o automobilima koliko i o kandidatima koji kod njih polažu.

Ako im je stalo do kvaliteta opreme, stalo im je i do čoveka koji će doći, uplatiti novac i kod njih polagati vozački ispit.

Iskustva prethodnih kandidata

Proverite šta internet kaže o školi koja vam je prioritet. Da li postoje ocene drugih ljudi koji su kod njih pohađali teorijsku obuku i časove vožnje.

Vidite da li je neko u vašem okruženju polagao u toj školi i da li bi preporučio njihove usluge.

Ako bi, koji je to intruktor kojeg bi trebali uzeti kako bi vam ceo proces bio što lakši.

Dobro se raspitajte o uslovima, načinu i vremenu izvođenja časova, kao i o samom polaganju vozačkog ispita.

Cena polaganja = kvalitet vozačke obuke

Proverite i da li je odnos cena – usluga zadovoljavajuć.

Desi se da neke auto škole imaju dosta nižu cenu polaganja, jer su im instruktori manje iskusni u držanju časova vožnji i zato su spremni da rade za manju platu.

Takođe, mogu ponuditi dodatne časove vožnje kako bi zaradili dodatan novac ili odrađivati privatne poslove u trajanju edukacije, odnosno vožnje sa kandidatom.

Sam kvalitet škole je veoma bitan za bezbednost vozača, ali i za bezbednost u saobraćaju.


Ostavite Vaš komentar