Kako izabrati prostor za venčanje koji ispunjava sve kriterijume

svadba-vencanje-sala-stolice-dekoracija

Sala za venčanje predstavlja verovatno jedan od najtežih zadataka u životu jednog mladog para, odmah nakon odluke da zaplove u bračne vode. Kako i ne bi bilo teško kad u jednoj sali treba prepoznati mnogo krucijalnih karakteristika koje bi vašu svadbu učinile funkcionalnom i prijatnom za sve goste.

Ukoliko niste sigurni šta je to na šta treba obratiti pažnju kada prvi put kročite u potencijalnu svadbenu salu – posvetite ovom tekstu nekoliko minuta svog vremena i spremni krenite u razgledanje.

Kvalitetna ponuda menija

Mnogi vole svadbe jer su prilika da se posle dužeg vremena vide sa prijateljima i rođacima koje davno nisu videli jer ne žive blizu. Takođe, srpske svadbe su poznate i kao proslave gde se dobro jede, a vaša svadba ne sme biti izuzetak!

Ponuda svečanih sala u restoranima ili elitnim hotelima kao što je Radison Collection hotel obično podrazumeva postojanje nekoliko standardnih menija za svadbe, međutim, mnogi lokali pristaju na to da menjaju, dodaju i oduzimaju artikle sa jelovnika zavisno od vaših želja ili toga šta vole vaši gosti, odnosno na šta su navikli.

Uz prilagođeni meni za svadbu i kartu pića koja podrazumeva i alkoholna i bezalkoholna pićaa, sa šampanjcem uz tortu – učinite svoju svadbu i gurmanskim doživljajem, sa svim jelima poput pečenja, roštilja, sezonskih salata, ali uvrstite i jela u kojima vi uživate makoliko moderno zvučala.

Obratite pažnju na veličinu i broj mesta u sali

Broj mesta kojima raspolaže jedna sala svrstavaju je u dobar ili loš izbor. Kako niko ne želi da njegovi gosti budu zbijeni, da ne mogu proći od stolova ili opušteno igrati – stoga sala koja ima veću kvadraturu ostavlja više mogućnosti za rasmeštaj stolova ili kombinovanje veličina i oblika.

Prijatelji su brojni, ali je familija brojnija, i često se dešava da su neki rođaci u lošim odnosima. Nemojte rizikovati potencijalne sukobe već mesta u sali pažljivo planirajte i birajte.

Raspitajte se ima li vaš objekat za svadbu i terasu

Terasa je još jedan dobar dodatak koji svadbenu salu čini dobrim izborom. Ne samo jer putem terase može povećati broj mesta, već će gostima prijati da se nakon đuskanja i koje popijene čašice više – rashlade na terasi.

Lepo uređena terasa idealan je ambijent i za svadbeno fotografisanje, pa ako nemate prirodnu okolinu, baštu, jezero, fontanu ili nešto slično – upriličite terasu tako da bude savršeno mesto za stvaranje foto uspomena.

Osvetljenje, ventilacija i ozvučenje moraju biti besprekorni

Niko ne voli kada mu zujanje basa para uši, ili da mu boja svetla iritira oči ili uzrokuje glavobolju. Još je gore kada vazduh u sali postane toliko zagušljiv da uzrokuje smetnje. 

Pobrinite se da pronađete salu koja će ispunjavati kriterijume kvalitetne ventilacije i rashlađivanja prostora, koja ima ugrađeno osvetljenje i nećete morati da donosite svoje disko kugle i propratnu opremu, a dobo je testirati i video/audio opremu – kako ne biste bili iznenađeni tokom proslave.

Privatni parking bi trebalo da je standard

Dolazak rodbine mladenaca iz različitih krajeva naše zemlje ili okruženja ponekad podrazumeva organizovani prevoz autobusom. Bilo bi loše da taj autobus nema gde da se parkira, ili da rođaci ne mogu bezbedno pristupiti hotelu ili restoranu.

Ne mora biti u pitanju ni autobus – svi će na vašu svadbu doći automobilom, pa možete oćekivati proporcionalni broj automobila zvanicama. Parking je velika prednost sale za venčanje a uz to treba obratiti pažnju i na postojanje redara koji bi održavao red.

Odabir savršenog prostora za venčanje je značajan deo stvaranja vašeg iskustva na venčanju iz snova. Uzimajući u obzir faktore kao što su stil i atmosfera koju želite, veličina vaše liste gostiju, vaš budžet i lokacija i dostupnost mesta, možete osigurati da mesto za venčanje bude idealna pozadina za vaš veliki dan.

Ne zaboravite da sebi date dovoljno vremena da istražite i posetite različita mesta, uzimajući u obzir jedinstvenu ponudu svakog mesta i koliko su dobro u skladu sa vašom vizijom.

Nemojte se plašiti da postavljate pitanja i pregovarate sa predstavnicima mesta da biste dobili najbolju moguću ponudu. Na kraju, verujte svojim instinktima i izaberite mesto koje vam odgovara i čini vas uzbuđenim za vaš poseban dan.

Prateći ove korake, bićete na dobrom putu da izaberete mesto za venčanje koje će stvoriti nezaboravne uspomene za vas, vašeg partnera i vaše voljene.

Nadamo se da će vam ovaj tekst barem malo olakšati i suziti izbor svadbenih sala na one relevantne koje ispunjavaju većinu parametara. Recite glasno “Da!” zabavi sa stilom, u prostoru koji prija i vama ali i vašim zvanicama – na taj način obezbeđujete sebi slavlje koje će se dugo pamtiti i prepričavati!