Kako na jednostavan način do vozačke dozvole

kako do vozacke dozvole

Kada se odlučite da je pravo vreme da polažete za auto, konačno dobijete dozvolu i pridružite se sabornicima u saobraćaju jednu stvar morate imati na umu, potrebno je vreme.

Ranije ste vozačlu dozvolu mogli da dobijete za nešto više od mesec dana tako što zgusnete oba edukativna dela (teorijski i praktični) u taj uski vremenski period, ali to više nije slučaj.

Sada, da bi ste postali deo saobraćaja biće vam potrebno da postupno prođete sve korake do dobijanja vozačke dozvole.

Ceo proces je dizajniran tako da se osigura bezbednost kako vas vozača, tako i putnika, ali i pešaka.

Osnovni uslovi za polaganje i vozači početnici

Za auto obuku se mogu prijaviti svi kandidati od 16 godina starosti, pa naviše. S tim da je uslov za maloletnike da ispit mogu polagati tek kada napune 17 godina. Takođe, na potpisivanje ugovora sa auto školom moraju doći u pratnji roditelja ili staratelja.

Novi propisi koji su ustanovljeni aprila ove godine pooštravaju kretanje novih vozača. Novi vozači će morati da voze po specijalnim uslovima i oznakom novog vozača između dve i četiri godine. Oznaka mora biti vidljiva na prednjem i zadnjem delu auta, kada položite dobijate dve nalepnice sa oznakom P. Oni koji sa 17 godina postanu vozači svoju prvu pravu dozvolu mogu dobiti tek kada napune 21. godinu, do tada važi probna dozvola sa svim propratnim pravilima.

Veoma važna stavka do brzog dolaženja do dozvole je lekarsko uverenje. Ono važi godinu dana od dana izdavanja, ali imajte na umu da ako želite da dobijete dozvolu lekarsko uverenje ne sme biti starije od 6 meseci.

Ako ne završite obuku u roku i ne izvadite dozvolu iz bilo kog razloga, obavezni ste da izvadite novo lekarsko uverenje o sopstvenom trošku. Pazite na trajanje i rokove, kako biste uspeli da odmah nakon položenog ispita uzmete svoju dozvolu, nepažnjom možete samo prolongirati dobitak.

Digitalno razvijanje auto škola

Ne postoje prečice za brzo polaganje ispita, ali nam je digitalno doba omogućilo neke olakšice poput online auto škola koje sve potrebne informacije o svom radu, obukama, vozilima možete pronaći na jednom mestu. Možete pročitati biografije predavača, videti da li vam odgovaraju kao i da li vam se dopadaju predavači vožnje.

Najveća prenost online škole je mogućnost online testiranja koje vam pomaže da usavršite svoje saobraćajno znanje do pravog testiranja koje vas očekuje u auto školi.

Sva pitanja na testovima koje možete pronaći na sajtu vaše auto škole su odobrena od strane MUP-a, svaka izmena usled promene zakona ili promene pravila se odmah primenjuje na poboljšanje i nadograđivanje online testova.

Iako su relativno novi, online testovi nailaze na veliko odobrvanje kandidata, jer se po njihovim rečima s njima uči sa razumevanjem umesto nekadašnjeg učenja gradiva napamet. Pravila su objašnjena na odličan način, sve ostaje u dugotrajnoj memoriji što je u suštini najbitnije za polaganje vozačkog dela koji dolazi nakon položenog teorijskog.

Pogledajte sajtove više auto škola i vidite koliko su u stvari zagazili u digitalnu eru. Da li nude online testiranje, neke auto škole imaju i mogućnost zakazivanja časova, online upis bez odlaska u poslovnicu.

Kako biste brzo došli do svog vozačkog prava, temeljno ispipajte teren, izaberite dobro auto školu, poštujte pravila i za tili čas postaćete sertifikovani vozač.


Ostavite Vaš komentar