,

Najbolji pokloni za dečiji rođendan

devojcica-poklon-rodjendan-kapa-osmeh

Rođendani su omiljeno dešavanje svakog mališana, a upravo najslađi deo im je otvaranje poklona nakon proslave. Bilo koji poklon da izaberete, gotovo je sigurno da će detetu izmamiti osmeh, stoga je to još jedan više razlog da se potrudite da izaberete onaj pravi.

U zavisnosti od toga kome kupujete poklon – svom detetu, detetu bliske osobe ili detetu poznanika, vaš izbor će biti različit. Međutim, sa nekim poklonima prosto ne možete pogrešiti.

Ukoliko ste pozvani na dečiji rođendan u narednom periodu, nastavite sa čitanjem ovog teksta jer smo vam pripremili nekoliko ideja za poklon sa kojima ne možete pogrešiti.

Igračke – poklon sa kojim ne možete pogrešiti

Iako su igračke klasičan poklon za rođendan, sva deca vole igračke, pa sa ovim poklonom nikako ne možete pogrešiti. Sa obzirom na to da je danas ponuda igrački za decu ogromna, pitate se koju odabrati?

Postoji nekoliko kriterijuma na osnovu kojih možete odabrati igračke. Vodite računa da je igračka koju ste odabrali prilagođena uzrastu deteta kom je darujete. Ona neće biti zanimljiva detetu, ako je preraslo, a neće je razumeti ukoliko je namenjena malo starijoj deci.

Ovu informaciju možete pronaći na samoj kutiji igračke. Cena igračaka je veoma šarenolika, pa svoj budžet možete jednostavno ukopiti sa poklonom.

Ukoliko vam je dete blisko, konsultujte se sa roditeljima i saznajte kakve igračke dete voli, koja su mu interesovanja i da li ima neku posebnu želju koju vi možete da ostavarite. Ovo je takođe korisno kako slučajno ne bi kupili igračku koju dete već poseduje ili koju roditelji ne odobravaju.

Možete se odlučuti za lutke i plišane igračke ili one malo veće igračke kao što su igračke automobili, ili kompletan set kuhinje, alata, frizerski set ili doktorski pribor. 

Takođe, igračke istovremeno mogu biti i edukativnog karakera i interaktivne i na zabavan način pomoći deci da razviju svoje veštine i sposobnosti. Uz njih, dete može učiti georafiju, biologiju, matematiku i brojne druge oblasti.

Društvene igrice ili puzle – za razvijanje različitih veština i sposobnosti

Društvene igrice su idealan način da se dete zabavi kada je kod kuće i istovremeno razvija različite sposobnosti u zavisnosti od vrste igre – uči se rešavanju problema, koncentraciji, logičkom razmišljanjanju i timskom duhu. Njih može igrati sa članovima porodice ili se zabaviti kada mu dođu drugari iz škole ili vrtića u posetu.

Iako su klasične igrice poput Čoveče ne ljuti se i Monopola uvek aktuelne i neprevaziđene, danas postoji veliki broj novih igrica koje su podjednako kvalitetne. Odaberite onu koja vam se čini najzanimljivijom i najprikladnijom i pre kupovine proverite kom uzrastu je namenjena.

Slaganje puzli je aktivnost koja je podjednako zanimljiva deci danas, kao što je i vama bila kada ste bili u njihovom uzrastu. Odaberite slagalice sa nekim zanimljivim motivom koje dete voli, i u zavisnosti od njegovog uzrasta odaberite koji će broj delova ona imati. Iako vama deluje da je bolje da slagalica bude velika, sačinjena od što više delova, deci je ipak zaniljivije da mogu u razumnom vremenskom roku da je slože.

Osim klasičnih, danas postoje i 3D slagalice, a deci su posebno omiljene kocke koje se slažu. One na svakoj svojoj strani imaju drugačiju sliku, pa se mogu sklopiti na 6 različitih načina i zapravo dobiti 6 slagalica u jednoj.

Garderoba – poklon koji je uvek potreban

Iako deci odeća nije omiljeni poklon, ovaj poklon je veoma praktičan i koristan. Gardderoba je deci uvek potrebna, pogotovo ako je onog uzrasta kada za kratak vremenski period dete naglo poraste i preraste svu odeću, pa je potrebno često je obnavljati. Kupovinom nekog korisnog komada, osim što ćete obnoviti garderober deteta, obradovaćete i roditelje.

Kada birate odeću, preporučujemo da se odlučite za one klasične komade koje dete može da nosi svaki dan jer su ovi komadi upravo detetu i najpotrebniji. Možete se konsultovati sa roditeljima kako bi saznali koju veličinu dete nosi, kako bi bili sigurni da nećete pogrešiti sa poklonom.

Poklon koji će doprineti razvoju kreativnosti deteta

Da li dete kome kupujete poklon kreativno?

Zašto onda ne bi kupili poklon koji će podstići da dodatno razvija kreativnost?

Ukoliko dete voli da crta i boji možete mu kupiti različite bojanke, blok za crtanje, kao i pribor za crtenje koji u sebi sadrži drvene bojice za mlađu decu ili flomastere za onu malo stariju.

Ostali predmeti koje možete kupiti su plastelin za pravljenje različitih oblika, keramika za crtanje i ramovi za slikanje, kako bi mališani pokazali svoju kreativnost na delu. 

Pakovanje poklona – neizostavan deo

Otvaranje poklona i cepanje ukrasnog papira kako konačno saznali šta se ispod njega nalazi, ima posebnu čar kod svih mališana. Zato, koji god poklon izabrali, nemojte zaboraviti da ga upakujete.

Možete ga upakovati u šareni ukrasni papir ili ukrasnu kutiju sa mašnom, a ukoliko želite da se dete oduševi, upakujte poklon novom tehnikom koja je danas popularna – u helijumski balon!

Nadamo se da smo vam ovim tekstom dali dovoljno ideja i pomogli u potrazi za rođendanskim poklonom kojim će se svako dete oduševiti!