Novogodišnji pokloni za dame koje rade u vašoj firmi

muškarac-daje-poklon-ženi

Korporativna proslava Nove godine je idealno mesto da vašim zaposlenima, a pogotovu damama koje rade u vašoj firmi pokažete da cenite njihov rad i trud. To je pravo vreme da im poželite uspešnu poslovnu godinu i da im date prigodan poklon. Velika je verovatnoća da ćete na taj način ljude koji su u vašem timu još čvršće vezati za sebe i za kompaniju čiji ste vlasnik.

Pri odabiru, spojite lepo i korisno. Vodite računa da poklon zaista bude koristan za dame, ali neka u isto vreme to bude i način za promociju vašeg poslovanja. Darivanjem ne samo da ćete pokazati da ste džentlmen i da firma brine o ženama koje su zaposlene u njoj, već ćete ih vezati za vaš biznis još jače. Predstavljamo vam listu novogodišnjih poklona za poslovne žene koji po našem mišljenju mogu biti i lepi i korisni.

pokloni-u-kesama

#1 Jesenja i zimska garderoba i aksesoari

Jesen je za nama a zima je uveliko počela, pa su i dani uglavnom oblačni, kišoviti a uskoro će doći i oni snežni. Tada šalovi i kape postaju obavezni odevni i modni predmeti, posebno kada su žene u pitanju. To je dovoljan razlog da damama koje rade u vašoj firmi poklonite upravo neku lepu kapu, šal ili grejače za uši na kojima će stajati logo vaše firme.

Ukoliko odaberete one kvalitetne i lepo dizajnirane, sigurno je da ih dame neće ostaviti u fioci, već će ih nositi sa posebnim zadovoljstvom. U slučaju da niste sigurni u sopstveni modni ukus i da li ćete “pogoditi” pravi diizajn, posmatrajte šta je to što žene zaposlene u vašoj firmi nose ili jednostavno angažujte osobu koja se razume u modu.

Osim garderobe, i drugi modni predmeti i detalji mogu biti lep poklon za žene koje rade kod vas. Izbor ovakvih predmeta je zaista velik, od novčanika i kaiševa, pa do kišobrana. Da li ste nekada po kišnom danu videli ženu koja ne nosi kišobran? Možda i jeste, ali to je jako redak slučaj. Kišobrani sa štampom su dobra ideja jer ćete na taj način darivati predmet koji će pored estetske vrednosti imati i upotrebnu, a reklamna poruka koja će stajati na njima prenosiće se svuda gde se kreću dame koje ih nose.

#2 Oprema za vežbanje

Danas veliki broj žena upražnjava neki vid vežbanja, bilo da je u pitanju pilates, fitnes ili joga. Trening im pomaže da održe vitku liniju, poboljšaju svoje opšte zdravstveno stanje ili da se jednostavno malo razmrdaju nakon statičnog kancelarijskog posla koji je uglavnom vezan za stolicu. Da biste im pokazali da mislite na njih, a pritom spojili lepo i korisno, poklonite im neki predmet koji će biti vezana upravo za vežbanje.

To, na primer, može biti prostirka za vežbanje sa logom vaše kompanije ili neki drugi sličan predmet, poput peškira ili znojnice za glavu. Ako želite da poklon bude atraktivniji, možete im pokloniti i pametne satove ili narukvice za vežbanje. Fitnes narukvice imaju brojne napredne funkcije, kao što je merenje trenutnih otkucaja srca tokom vežbanja i upozorenje na visok puls, zatim brojanje pređenih koraka i kilometara, prikazivanje količine izgubljenih kalorija, pa čak i funkciju koja ukazuje na to da li korisnik dovoljno spava.

žena-drži-poklon

#3 Elektronski i električni uređaji

Danas su elektronski uređaji potreba, pa će samim tim ako ih budete poklanjali za Novu godinu, damama koje rade kod vas predstavljati izuzetno korisne alatke. S obzirom da je ponuda elektronskih uređaja neverovatno velika, morate pre svega odlučiti koliki je vaš budžet.

Sigurno je da ćete, ako nemate puno dama koje želite da obradujete za Novu godinu, moći da kao idealan poklon odaberete skuplje varijante, poput novog telefona ili nekog električnog masažera. Ali ako to nije slučaj, možete pokloniti nove slušalice, električne setove za negu tela ili bežične punjače za mobilni telefon na kojima će biti utisnut logo vaše kompanije. Takođe, možete im pokloniti i uređaje poput fena ili pegle za kosu.

Sve su to aparati koji će jako puno koristiti damama i nema sumnje da će biti oduševljene poklonom.

masaža-lica

#4 Boravak u spa centru ili tretmani u salonima za nego kože i masažu

Svi volimo da se opuštamo i brinemo o svom telu, ali moraćete priznati da žene to ipak dosta češće rade od muškaraca. Češće posećuju wellness i spa centre a pogotovu kozmetičke salone, kao ili one za masažu tela. Ako se odlučite za ovakav novogodišnji poklon sigurno je da će on izazvati veliko zadovoljstvo kod nežnijeg pola.

Međutim, teško da ćete ovako moći da reklamirate svoju firmu na jedan široko rasprostranjen način, osim što će se koleginica pohvaliti svojim prijateljicama da je kompanija u kojoj je zaposlena dobro mesto za rad jer brine o svojim radnicima i ceni ih.

Sa druge strane, zar nisu upravo ljudi ti koji čine kompaniju? Zar nisu oni ti koji vam donose profit? Pa zato ove finansijske izdatke treba posmatrati kao ulaganje u ljude koji vam drže posao.

#5 Poklon vaučer

Poklon vaučer za prodavnicu nakita, parfema ili garderobe je svakako nešto što bi svaka dama poželela da dobije. Damama se možda neće svideti neki odevni predmet koji im vi poklonite (mada vam iz pristojnosti to nikada neće reći), ali je sigurno da hoće ono što same odaberu. Ono što vam u tom slučaju ne ide u prilog je što nećete moći na takvim predmetima koje one budu odabrale da stavite vaš logo ili naziv brenda.

Ipak i tada nije sve gotovo, bar što se tiče promovisanja vašeg brenda. U krajnjem slučaju možete se dogovoriti sa prodavnicom u kojoj će dame iz vaše kompanije realizovati vaučere da na neki način oni promovišu vaše poslovanje. To možete ostvariti kroz neki vid partnerstva i zajedničkog oglašavanja.

Na internetu možete pronaći još puno ideja šta pokloniti koleginicama, odnosno damama zaposlenim u vašoj kompaniji. Ipak, ovo su pokloni za koje smatramo da će biti pun pogodak kada je u pitanju nežniji pol. Ono što je takođe važno je da se potrudite da poklon bude lep ali i koristan.