Šest kreativnih poklona za prijatelje

kolaž-slika

Prijatelji su porodica koje biramo pa je i logično da se trudimo da na što bolji način zajedno provodimo vreme i stvaramo što više lepih uspomena. 

 

Ukoliko tražite jedinstven način da ih iznenadite, najbolje je da im poklonite nešto što ste sami napravili. Zbog toga smo pripremili predloge za pet kreativnih poklona koji će vam pomoći da na nesvakidašnji način iznenadite svoje prijatelje uz minimalan trošak. 

#1 Kolaž slika najlepših uspomena

Kolaž zajedničkih najlepših trenutaka je vrhunska ideja koja nikad ne izlazi iz mode, naročito ako vaše prijateljstvo traje od detinjstva. 

 

Iako sigurno imate gomilu zajedničkih fotografija, izaberite nekoliko najlepših sećanja sa najupečatljivijim pričama. Najbolje je da izaberete što veći ram kako bi imali više opcija za pozicioniranje i dodatno ukrašavanje.

 

Nakon toga, jedino što vam preostaje je da izaberete raspored slika u vašem kolažu a usluga kao što je izrada slika na sajtu yolobook.com će vam omogućiti da njihov kvalitet bude na visini zadatka.

#2 Kreativna iznenađenja za sladokusce

Ukoliko su vaši prijatelji ljubitelji slatkiša, pravi izbor poklona predstavljaju upravo unikatni slatkiši, a danas su sve popularnije torte iznenađenja sa čekićem kojima će se svaki ljubitelj slatkiša oduševiti! 

Ovim, slobodno možemo reći umetničkim delima, prenosite jasnu poruku da vam je stalo do osobe kojoj darujete. Pored toga, vaš prijatelj će moći da uživa svim čulima u luksuznom iznenađenju! Takođe, ako vam kulinarstvo nije strano, možete da zasučete rukave i samostalno mu napravite omiljeni kolač ili tortu!

#3 Knjiga je najbolji prijatelj koji staje i u torbu  

Ukoliko su vaši prijatelji ljubitelji čitanja, iznenadite ih kompletom knjiga njihovog omiljenog žanra ili pisca. Pročačkajte im mozak o akutelnim knjigama koje čitaju čak i ako vam čitanje nije omiljeni hobi. Često se dešava da i najposvećenijim čitaocima fali neka knjiga za upotpunjavanje kolekcije.

 

Ako se potrudite da nađete knjigu koja im fali, ostavićete vaše prijatelje bez teksta a svaki put kad je budu čitali setiće se vašeg prijateljstva. Dobićete dodatne poene ako uspete da nađete primerak sa posvetom autora a njih ćete sigurno oboriti sa nogu.

 

Takodje, knjiga ne mora biti standardnog tipa poput ljubavnog romana ili trilera. Poklonite prijateljima biografiju njihove omiljene poznate ličnosti, knjigu recepata njihovog omiljenog kuvara ili knjigu o njihovom omiljenom mestu za odmor ili letovalištu, i biće podjednako oduševljeni.

#4 Portreti nikada ne izlaze iz mode

Unikatan portret vaših prijatelja je odlična ideja za poklon koji će ih sigurno ostaviti bez teksta.

 

Poklon je uvek draži ukoliko je ručni rad ali nažalost, nismo svi talentovani za crtanje. Na sreću možete naći gomilu vrhunskih umetnika na internetu ili na ulici koji će sa zadovoljstvom ovekovečiti izgled vaših prijatelja u unikatnom stilu. Na vama je samo da odlučite da li će portret biti karikatura ili njihov istinski prikaz.

 

Cene variraju od umetnika do umetnika, svakako vam neće previše oštetiti budžet a za uzvrat ćete dobiti jedinstven i nesvakidašnji poklon koji će obradovati vama bliske ljude. 

#5 Štafelaj za prijatelje sa izraženom umetničkom stranom 

Ukoliko tražite poklon za prijatelja sa izraženom umetničkom stranom, iznenadite ih štafelajem po njihovoj meri koji će im pomoći da lakše iskažu svoj talenat. 

 

Štafelaj je stalak koji drži platno pod uglom i omogućava lakše slikanje ali njegova primena je  znatno šira. Može poslužiti i kao unikatan okvir za sliku, stalak za crtanje ili pisanje.

Od najmanjih, prenosivih, preko profesionalnih i velikih, štafelaji se danas prave u svim dimenzijama i oblicima. Neki se čak prave i sa ugrađenom fiokom za odlaganje kako bi pribor uvek bio pri ruci.

 

Na svu sreću štafelaji nisu ni skupi, a dosta majstora pravi i unikatne štafelaje koji koštaju manje od onih iz prodavnice. 

#6 Baštenski pribor za one u kontaktu sa prirodom

Ukoliko imate prijatelje koji uživaju u prirodi malo više nego inače, izenadite ih baštenskim setom koji ćete napraviti u skladu sa njihovim potrebama i željama. 

 

Bilo da je u pitanju mala bašta ili veliko dvorište, pažljivo složen baštenski set će oduševiti i najposvećenije baštovane. 

 

Postarajte se da izaberete semena i pupoljke omiljenog cveća, voća i povrća vaših prijatelja, a ako su kulinarski tip, začinsko bilje je obavezno kao i semenke raznih bobica i ljutih papričica. 

 

Postarajte se da u set ubacite i kantice za zalivanje, lopatice i ostali alat koji će pomoći vašim prijateljima da im bašta dostigne pun potencijal. Dodatno ga stilizujte njihovim inicijalima kako bi poklon bio što unikatniji.

 

Postoji čitavo bogatstvo kreativnih i jednistvenih ideja za poklon. Na kraju dana, vi najbolje poznajete vaše prijatelje, njihove afinitete i potrebe što znači da se najbolja ideja za poklon nalazi u vama.