Šta pokloniti šefu ili direktoru za rođendan?

pokloni-za-sefa

U poslovnom međuljudskom odnosu vrlo često je zaista teško imati blizak odnos sa svojim šefom, posebno ako se ne poznajete od ranije. U većini slučajeva se oseća jaz zbog razlike u poslovima i tituli. Međutim, to je dosta puta slučaj upravo iz razloga što se ni jedna ni druga strana ne potrude da se zbliže.

Zato, ukoliko nemate posebno blizak odnos sa svojim šefom, ali posebno ako ga imate, na dan njegovog rođendana bi trebalo da mu poklonite nešto što će uvek pamtiti. Ovaj gest dokazuje vaše poštovanje prema njemu, što će on izuzetno ceniti.

Ukoliko imate želju da svom šefu poklonite nešto lepo za njegov rođendan, ali još ne znate tačno šta, tu smo mi da vam pomognemo u odabiru. Za vas smo izdvojili neke od sjajnih ideja, te se nadamo da će vam se dopasti. Pročitajte nastavak našeg teksta da saznate koje su to.

#1 Slatkiši i cveće – pokloni za šefa ili direktora koji nemaju konkurenciju

Ukoliko ne znate sa sigurnošću šta bi od poklona vaš direktor ili vaša direktorka želeli da dobiju, buket cveća i bombonjera ili neka kvalitetna čokolada su veoma dobra kombinacija za tu priliku. Pokloni za šefa ili direktora koji su apsolutno uvek prihvatljivi su upravo ovi. 

Na ovaj način, iako ne znate šta vaš šef voli, ste iskazali poštovanje prema njemu i obradovali ga na njegov bitan dan. Možete biti sigurni da će on ceniti ovaj vaš gest i da će vam biti veoma zahvalan na tome.

 #2 Notes sa personalizovanom porukom – rokovnici su idealan poklon za jednog rukovodioca

Rokovnik je savršen poklon za ovakve prilike, s obzirom na činjenicu da je miks praktičnog i ličnog. Naravno, treba da smislite šta bi to vaš nadređeni želeo da ima ispisano na svom rokovniku, te zapamtite to ili zapišite u svoj telefon i budite spremni kada odnesete notes na štampu.

Takođe, potrudite se da izaberete neki kvalitetan rokovnik, koji bi mu zaista bio od pomoći u radu i koji bi svakodnevno mogao da koristi. Možete različite primerke pronaći u obližnjim knjižarama u svom kraju, te nabaviti upravo onaj koji vam se čini da je najbolji.

U njega može upisivati nove ideje do kojih dođe ili prethodne kao i predstojeće uspehe vaše firme. Notesi spadaju među najpraktičnije poklone, a nekome ko je direktor je upravo to i potrebno.

#3 Kravata ili marama uz broš – elegantan poklon će oduševiti nadređenog

Ozbiljna kravata za direktora ili moderna marama za direktorku može uvek biti jako lep i elegantan poklon koji će im se zasigurno dopasti. Pored ovoga, da bi poklon bio kompletiran, možete, kada je kravata u pitanju, da dodate i kopču za istu. 

Međutim, ukoliko kupujete ženskoj osobi, uz maramu vrlo lepo može ići i elegantan broš. Još ako uz to dodate i jednu flašu dobrog vina, poklon će biti savršen.

Pre same kupovine obratite pažnju na boje odela, odnosno haljina koje nose vaši nadređeni, te na njihov stil, jer će vam na taj način biti mnogo lakše da odaberete pravi komad asesoara za njih. Ukoliko imate manjak vremena, ovakve sitnice možete poručiti i online putem nekih zanimljivih internet prodavnica.

poklon

#4 Sat za šeficu ili šefa – označava organizovanost

Ako ste malo bliži sa svojim nadređenim i želite da mu uzmete neki od posebnijih poklona, sat je svakako među najboljim opcijama za to. Ako primetite da vaš direktor poseduje sat koji je s metalnom narukvicom, možete mu uzeti neki koji je kožni i obrnuto.

Takođe, ukoliko vaš šef ili vaša šefica vole da se bave sportom, možete im izabrati neki jako lep pametni sat. To će im jako dobro služiti na treninzima i biće vam jako zahvalni za tako koristan poklon. 

#5 Parfem – poklon koji nikada ne razočara

Bilo da kupujete ovaj poklon šefu ili šefici, naići ćete na zaista pozitivne komentare i veliku zahvalnost. Ukoliko ste bliski sa njima, možete suptilno da doznate koji parfem nose ili im uzeti neki sa sličnim notama kao što je njihov omiljeni.

Ako se ne razumete u parfeme, slobodno se u prodavnici raspitajte oko nota ili mirisa koji su slični onom koji nosi vaš nadređeni. Osoblje će vam sigurno pomoči u tome da pronađete savršenu varijantu za ovu priliku.

Ukoliko ne saznate koji je konkretan miris koji vole da nose, možete prepoznati da li je parfem svežiji, slađi ili mračniji, te na osnovu toga odrediti kakav tip im je među omiljenim. Tako ćete uspeti da osmislite sjajan poklon za svog direktora.

Ovo je bio naš spisak pažljivo odabranih poklona koje možete pokloniti svojim nadređenima. Nadamo se da vam je bio od koristi i da ste uspeli da osmislite najbolju kombinaciju. Vama želimo puno uspeha u pronalaženju, a vašem nadređenom želimo srećan divan dan!