,

Hotelski VS privatni smeštaj u Crnoj Gori

sveti-stefan-crna-gora

Kakav odmor radije birate – u hotelima ili privatnim smeštajima?

Crna Gora nudi veliki izbor i jednih i drugih objekata, te će svaki turista pronaći ono što traži – od jednostavnih soba sa zajednilkim kupatilom, preko komfornih apartmana, pa sve do luksuznih hotelskih jedinica sa najlepšim pogledima.

Opcije za noćenja možete istražiti putem interneta u svega nekoliko klikova, te napraviti idealan izbor u skladu sa vašim željama i mogućnostima. 

Ukoliko niste sigurni šta je rešenje za vas, nastavite sa čitanjem našeg teksta i saznajte koje su prednosti i mane boravka u hotelu, a šta možete da očekujete ako se odlučite za privatni smeštaj u Crnoj Gori!

Prednosti i mane hotelskog smeštaja – za koga su hoteli odličan izbor

Potpuna relaksacija i bezbrižnost na odmoru – kako vam to zvuči?

Upravo takav užitak nudi vam botavak u hotelu. U skladu sa vašim potrebama i mogućnostima, osim smeštaja u odabranim sobama, u hotelskom restoranu možete doplatiti i jedan ili više obroka. Nećete morati da brinete o čistoći sobe, niti o sigurnosti vaših privatnih stvari i sve to uz garantovani komfor. 

Pogledajte neke od prednosti i mana hotela kao izbora za odmor u Crnoj Gori. 

Hedonističko letovanje na moru

Ako ste ljubitelji hedonizma, volite da uživate u hrani, piću i budete apsolutno opušteni na putovanju, onda su luksuzni hoteli u Tivtu, Budvi ili drugom mestu u Crnoj Gori najbolja opcija za vas. 

U Crnoj Gori ćete pronaći hotele sa tri zvezdice koji nude sasvim solidnu uslugu, ali i fantastične objekte sa pet zvezdica u kojima ćete na raspolaganju imati bazene, wellnes i spa, bogate obroke i uslugu na najvišem nivou. 

U hotelima se možete osećati sigurno

Hoteli svim svojim gostima pružaju visok stepen sigurnosti. U svakom hotelu na raspolaganju vam je recepcija, gde uvek možete dobiti potrebne informacije i odgovore na pitanja. Hodnici, prilaz i zajedničke prostorije uglavnom su obezbeđene kamerama, a osoblje reguliše cirkulisanje ljudi.

Takođe, uz doplatu u hotelu možete dobiti i sef, te ostaviti novac, pasoše i druge vredne stvari na bezbednom. Uglavnom se u sklopu objekata nalazi parking, pa je i vaše vozilo na sigurnom i vidnom mestu. 

Hoteli imaju viši kvalitet usluga i brojne opcije

Promena posteljine, peškira i redovno čišćenje soba su podrazumevane usluge kada boravite u hotelskim sobama. Dok vi uživate na obali mora, sunčate se uz omiljeni osvežavajući napitak ili šetate gradom, osoblje će se pobrinuti da vas dočeka čista i raspremljena soba. Naravno, opis usluga razlikuje se od objekta do objekta. 

Izuzev održavanja sobe u čistom stanju, u hotelu možete doplatiti i obroke, te biti potpuno bezbrižni tokom celokupnog boravka u Crnoj Gori. Mnogi od njih imaju i dodatne zabavne sadržaje, te će vaš odmor biti pravi hedonistički doživljaj.

Smeštaj u hotelima je uglavnom skuplji

Boravak u hotelu zaista će vam pružiti sve što želite, posebno ako odaberete luksuzni smeštaj na odličnoj lokaciji, sa prelepim pogledom na more, bazenom, doručkom u krevetu i mnogim drugim benefitima. 

Ipak, hotelska usluga je skuplja od privatnog smeštaja, te se cena može istaći kao jedna od mana ovakvog tipa putovanja.

Naravno, ukoliko ste rešili da se apsolutno odmorite, maksimalno opustite i ne razmišljate baš ni o čemu – nema potrebe da žalite novac koji izdvojite za smeštaj. 

Kako biste bili zadovoljni hotelskom uslugom, dobro istražite objekat za koji ste se odlučili i pročitajte najnovije recenzije, kako one dobre, tako i loše. Internet vam pruža gotovo sve informacije poput tačne lokacije, ocene gostiju, usluga i benefita koje nude, itd. 

brodici-na-moru

Privatni smeštaj u Crnoj Gori

U gotovo svakom mestu u Crnoj Gori može se naići na nekoliko desetina privatnih smeštajnih jedinica koje nude različite usluge. 

Najveći deo njih izdaje sobe i apartmane sa uslugom noćenja, a tu su i oni apartmani u okviru kojih možete doplatiti i za obroke, ali i skromnije sobe sa zajedničkim kupatilom.

Da li znate koje su to prednosti i mane privatnog smeštaja i za koga je on odličan izbor?

Privatni smeštaj je sjajno rešenje kada putujete “na bum”

Imate produženi vikend?

Ili ste rešili da ove nedelje posao obavljate sa pogledom na more?

Put u Crnu Goru je odlično rešenje!

Ova susedna država posebno je lepa tokom proleća i čitave letnje sezone kada vrvi od turista. U situacijama kada nemate vremena da istražujete hotele i pronalazite najpovoljniji aranžman, privatan smeštaj je odlično rešenje. Bilo da ga tražite na licu mesta ili putem interneta, šanse za povoljnim slobodnim sobama znatno su veće. 

Privatan smeštaj je nepogrešiv izbor za ljubitelje kuvanja

Ako ste jedni od onih koji vole da jedu na kašiku i na letovanju, a uz to uživate u pripremi obroka, onda je privatam smeštaj u apartmanima idealna opcija za vas. 

U okviru apartmana, pa čak i manjih smeštajnih jedinica, uvek vam je na raspolaganju kuhinja sa frižiderom, šporetom i osnovni pribor za pripremu i serviranje obroka.

Jedna od mana je što ne znate šta može da vas očekuje

Bučni gosti, nesređena soba manja nego na slici, nedovoljno velika terasa ili prevelika udaljenost objekta od plaže, neka su od negativnih iznenađenja privatnog smeštaja. 

Problem kod ovakvih smeštaja je što verovatno nećete moći da pronađete zamensku sobu jer ih je u okviru objekta svega nekoliko, a kako vam recepcija nije uvek na raspolaganju, teže je da se požalite na neadekvatnu uslugu. 

Naravno, ovo nije česta situacija, a kako biste je izbegli, dobro istražite smeštaj pre nego što ga odaberete.   

U našem tekstu istaknute su samo neke od prednosti i mana hotelskog i privatnog smeštaja u Crnoj Gori, a kako svako od nas ima drugačije potrebe, na vama je da iz svega navedenog iznesete zaključak, dobro istražite ponudu i pronađete rešenje u skladu sa svojim željama i mogućnostima. Jedno je sigurno – uživaćete u prelepoj Crnoj Gori!