Kako da izaberete pravu auto školu

muskarac-za-volanom

U svakodnevnom životu sve je više faktora koji nam nameću potrebu za samostalnim transportovanjem.

U tom slučaju ne preostaje ništa drugo nego da naučite da vozite i budete sami svoj gospodar na drumu.

Jedina prepreka koja u tom slučaju stoji pred vama je polaganje vozačkog ispita i to, neizbežno, dovodi pred vrata auto škole.

Učestale saobraćajne gužve, grubo nepoštovajne propisa od strane učesnika u saobraćaju, putevi u lošem stanju i loše stanje na putevima svakodnevno utiču na sigurnost koju osoba oseća za volanom, pojačavaju nervozu i izazivaju panične reakcije vozača.

Situacija nije sjajna ni kada se radi o iskusnim, aktivnim vozačima sa višegodišnjim iskustvom, dok se bezbednosni rizici višestuko povećavaju kada su u pitanju neadekvatno obučeni i nespremni vozači.

Izbor prave auto škole za polaganje vozaćkog ispita

Kako u mnoštvu ponuda na tržištu izabrati auto školu preko koje ćete steći ne samo vozačku dozvolu, već i veštinu i sigurnost za volanom?

#1 korak kod izbora auto škole

Za početak se informišite o iskustvima polaznika iz vašeg neposrednog okruženja.

Prvi korak u potrazi, ujedno i najlakši, može predstavljati neposredno raspitivanje među kolegama na poslu, prijateljima i rođacima.

Svako prenošenje ličnog iskustva pomoći će, za početak, u tome da se iskristališe slika onog što želite, šta možete da očekujete i na šta dodatno treba da obratite pažnju.

Desetak iskrenih preporuka može predstavljati odličnu osnovu za dalje detaljnije istraživanje na internetu, koja god da je tema u pitanju, ono što sigurno nikada ne manjka je broj fejsbuk statusa, tvitova i postova na specijalizovanim forumima.

Uporedite rezultate pretraga i ličnih preporuka, proverite rejtinge na specijalizovanim sajtovima.

Sama internet stranica auto škole bi već tebalo da na sebi ima odgovore na pitanja zbog kojih ste na nju došli.

Jasno istaknuti cenovnik i navedeno posedovanje nepohodnih licenci, vrsta i starost voznog parka kao i opremljenost prostorija za teorijsku obuku i podaci o stručnosti i iskustvu instruktora koji izvode praktičnu obuku predstavljaju jasan nagoveštaj nivoa profesionalnosti i kavaliteta usluge koje možete očekivati.

#2 korak kod izbora auto škole

Izbor auto škole za polaganje vožnje je veoma bitan.

Prilikom posete auto školi dobijate priliku da obiđete prostorije u kojima se sprovodi teorijska nastava i uverite se u njihovu opremljenost i kvalitet, dok isto važi i za poligon na kom ćete polagati praktični ispit kada za njega dođe vreme.

Proverićete da li je osoblje predusretljlivo, spremno da jasno pruži sve neophodne informacije, izađe u susret vašim zahtevima, posebno kad se radi o fleksibilnosti po pitanju zakazivanja  časova u terminima koji vama odgovaraju.

#3 korak kod izbora auto škole

Uspostavljanjem kontakta sa instuktorom dobijate priliku da utvrdite da li je u pitanju neko ko je u stanju da svoje znanje adekvatno prenese i uspostavi odgovarajući odnos sa polaznikom.

Pored ličnih karakteristika instruktora dobićete informaciju o njihovom iskustvu i stručnosti, kao i o tome da li poseduje odgovarajuću licencu.

#4 korak kod izbora auto škole

Bolje opremljene auto škole nude mogućnost izbora vozila na kom će se vršiti obuka.

Pored broja i tipova vozila posebnu pažnju obratite na to da li se vodi računa o tehičkoj ispravnosti i redovno ulaže u njihovo održavanje.

Starost voznog parka takođe je jako dobar odraz nivoa i kvaliteta obuke koji je auto škola u stanju da održi kao i njenog odnosa prema samom procesu učenja.