Ruski prirodni lekovi za zdrav urinarni trakt

devojka-ispija-caj

Urinarni trakt čoveka sastoji se od bubrega, mokraćne cevi, bešike i mokraćovoda. Igra važnu ulogu u izbacivanju štetnih materija i mikroorganizama u spoljašnju sredinu putem urina.

Postoje jednostavne metode za održavanje zdravlja urinarnog sistema i olakšanje tegoba koje mogu nastati usled delovanja različitih faktora ili razvoja bolesti.

Ruska prirodna rešenja su provereno delotvorna uz odsustvo ili retku pojavu neželjenih efekata.

ULOGA URINARNOG SISTEMA U LJUDSKOM TELU

Urinarni trakt ili sistem organa za izlučivanje jeste deo organizma gde se stvara urin ili mokraća te se ista izbacuje u spoljašnju sredinu zajedno sa štetnim mikroorganizmima, nepotrebnim materijama i toksinima.

Bubrezi, kao centralni deo urinarnog sistema, regulišu količine tečnosti i soli u telu, stvaraju hormone koji pomažu u regulaciji krvnog pritiska i služe kao filteri za nepotrebne i štetne materije. Do produkcije urina dolazi filtriranjem krvi. Organi urinarnog trakta učestvuju i u očuvanju zdravog koštano-zglobnog sistema i podstiču stvaranje eritrocita.

TEGOBE KOJE UKAZUJU NA PROBLEME SA URINARNIM TRAKTOM

Zdravstveni problemi sa urinarnim sistemom su veoma česti, a infekcije koje se razvijaju u ljudskom telu uz aktivnost različitih mikroorganizama zahvataju najčešće upravo sistem organa za izlučivanje. U 95% slučajeva uzročnici infekcija urinarnog trakta su bakterije.

Simptomi koji mogu ukazati na infektivno oboljenje urinarnog sistema jesu potrebe za čestim uriniranjem, izbacivanje mokraće neobične boje ili mirisa uz osećaj bola ili peckanja, osećaj nepotpunog pražnjenja bešike i bolovi u donjem delu abdomena ili leđa. Među čestim problemima urinarnog trakta ubrajaju se i pesak i kamenje u bubrezima i prostatitis kod muškaraca.

PRIMERI RUSKIH PRIRODNIH LEKOVA ZA ZDRAVLJE URINARNOG TRAKTA

  • Ivan čaj, Bogorodičina trava ili kiprej predstavlja fitočaj napravljen od ruske samonikle biljke. U ruskoj narodnoj medicini ima široku primenu i između ostalog koristi se za infekcije urinarnog trakta, prostatitis i uopšte održavanje zdravlja organa za izlučivanje. Može se pronaći u svim dobro snabdevenim apotekama, prodavnicama zdrave hrane i online shop-ovima. Uzima se tako što se jedna kesica preliva sa 2-2.5dl vruće vode, te se tečnost procedi nakon 10-15 minuta stajanja i pije. Uzima se 2-4 puta dnevno.
  • Borovaja matka je ruska biljka koja poboljšava zdravlje ženskih organa i služi i kao podrška radu urinarnog trakta. Vekovima je poznata kao delotvorno prirodno sredstvo za različita medicinska stanja kod žena. Ministarstvo zdravlja Ruske Federacije priznaje borovaju matku kao prirodni lek. Može se slobodno kombinovati sa drugim lekovitim sredstvima. U prodaji se najčešće nalaze prirodni suplementi na bazi biljke borovaja matka koji se uzimaju tek nakon konsultacije sa lekarom ili farmaceutom.
  • Crveni koren se preporučuje za zdravlje muškog urinarnog i genitalnog trakta. U alternativnoj ruskoj medicini poznato je blagotvorno dejstvo sprašenog crvenog korena kod funkcije prostate i muškog sistema organa za izlučivanje. Upotrebljava se u prevenciji problema na prostati, omogućava normalnu seksualnu aktivnost i uopšte doprinosi uvećanju ukupne vitalnosti. Crveni koren može se naći u različitim suplementima čiju upotrebu uvek treba da prethodi lekarska konsultacija. Takvi proizvodi dostupni su u svim dobro snabdevenim specijalizovanim prodavnicama i u internet prodaji.

PREVENTIVNE MERE

  • Svakodnevno unesite dovoljno količine vode i to minimum osam čaša dnevno po preporuci medicinskih stručnjaka. Redovna hidratacija spečava zadržavanje štetnih mikroorganizama unutar organa za izlučivanje i razvoj infektivnih oboljenja.
  • Nosite udoban pamučan veš. Za higijenu birajte blage namenske proizvode, bez parfema i sastojaka koji iritiraju kožu i sluzokožu.
  • Idite u toalet svaki put kada osetite potrebu za mokrenjem. Zadržavanje mokraće sprečava izbacivanje bakterije u spoljašnju sredinu zajedno sa urinom.
  • Pojačajte unos hrane bogate vitaminom C. Suplemente ne uzimajte bez prethodne konsultacije sa lekarom.
  • Zdravlje urinarnog sistema će ostati stabilno ako poboljšate način života. Rešite se nezdravih navika kao što su pušenje i unos velikih količina alkohola.